Dag 17. zondag 20 augustus

Wat hebben we toch een mooie zonsondergang gehad gister, gaaf!

Vannacht was het nog wel wat onrustig op de camping. Er speelde een band (waren we voor gewaarschuwd hoor) en was er gewoon wat reuring op de camping. Lang leve de oordoppen.

Voor vandaag staat Landskrona op de planning. We huren fietsen bij de receptie, er zijn maar 2 kinderfietsen dus meteen scoren die handel!

Eerst lekker ontbijten en dan lekker op de fiets. Ieder van ons houdt het weer in de gaten en de 1 zegt: hele dag zonnig met Buienradar. De ander zegt: we krijgen wat buitjes volgens Weeronline. Al met al zijn we er achter gekomen dat er totaal geen pijl op te trekken valt. Ieder uur verandert de voorspelling. Boeiuh! Fietsen en gaan.

Fototoestel, vest en wat drinken mee en hoppa langs de kust fietsen we over een schelpenpaadje naar Landskrona en je kunt je dan ook meteen voorstellen hoe verrot dat fietsen is. We moeten hard trappen! Tegen de wind in!!

En……..het is zondag……..oh ja……geen winkels open, geen drukte, iedereen is in de dag van de Here. Dat is wel jammer.

We bezoeken als eerst de Citadel van Landskrona. Ook daar is het rustig maar toch leuk om even doorheen te lopen en wat foto’s te maken.

Het zonnetje schijnt lekker en het uitzicht is prachtig! Zweden is minder grillig dan Noorwegen maar ook zeker heel erg mooi!

 

We fietsen het centrum in en nemen even een pauze bij Espresso House waar ze sublieme koffie en thee hebben, smullen!! En ach…het is alweer 11.30 uur dus laten we maar meteen een broodje nemen die ons van achter de vitrine lachen aankijken. We willen plaatsnemen op het heerlijk terras in luie stoelen totdat oma binnen komt en zegt:’ het wordt wel wat donker buiten…..’.

En dan barst het los! Zitten wij toch lekker binnen, geen probleem.
Als iedereen de buik bol en vol heeft fietsen we richting de camping maar eerst moeten we binnen 10 meter van de Coffee House schuilen voor nog een hoosbui.

Dat blijft dan ook de rest van de dag een beetje.

We maken er een chill dagje van onder de luifel. Boekje, nootje, hapje en een klein tukkie worden er gedaan. Bij 1 hoosbui hielden we het onder de luifel ook niet droog ;-))

 

De kinderen fietsen en scheuren over de camping heen en weer totdat Mika met piepende banden aan komt scheuren en vanuit de verte roept ‘Coco is gevallen!!!!’. En fietsen en de diva is al een dingetje (zijn blij dat ze nu zelf op de nieuwe fiets kan opstappen) dus we smijten alles aan de kant en zien we Coco al hinkend en huilend de hoek om komen.

2 kapotte knieën en een gedeukt ego.

Mama moet medicussen zegt ze snikkend. Ik pak de gele bewaardoos erbij met zelf meegenomen lapmiddeltjes en ontsmetten de boel goed. Het is een drama!!

We waren bang voor dagen lopen met een stijf been en hele dagen ‘het doet zeer’  want dat was vroeger altijd het gevolg van een schaafwondje. Maar nu stapt ze nu een uur met dikke pleisters weer op de fiets, topper!!

 

We bakken de ingevroren pizza die niet te vreten is en gaan daarna nog maar wat friet halen bij het tentje aan het strand. Opa en oma zaten allang aan de rode kool maar na 45 minuten opwarmen van de pizza was hij nog niet gaar…….op naar de friettent!!!

Morgen gaan we op pad naar Billund, Legoland!!

 

xx

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s