Dag 14. Donderdag 17 Augustus 2017

Yeah!!! Het is zonnig en droog in mooi Oslo. De vooruitzichten zijn goed. We hoeven maar 115 km te rijden naar onze volgende bestemming. De vertrektijd staat gepland op 9.30 uur. Ware het niet dat vanmorgen verplicht waren wat wasjes te draaien en daardoor de tijd van vertrek wat werd opgeschoven. Nou ja, we zijn flex. 45 minuten later dan gepland vertrekt de caravaan alsnog. Hoppa! Binnen 5 minuten zitten we op de E6 richting Strömstad, Zweden. Zo komen we nog eens ergens, op naar Zweden! Op naar het avontuur!!

Tegen 12.00 uur bereiken we onze bestemming Strömstad Camping. Wat een mooie camping! Alle plekken zijn mooi recht en de camping is verdeeld in allerlei terrassen, we moeten flink gas geven naar boven maar we staan lekker hoog, 2 plekken bij elkaar, staan meteen precies waterpas en met uitzicht op een mini Fjord beneden ons. Wat gaaf!

De kinderen stuiteren meteen enthousiast rond want ze kunnen klimmen en klauteren op de rotsen rondom onze plek 222 en 223. Onthouden deze camping want hij is echt prachtig.

Wat me ook opvalt dat het steeds moderner wordt naarmate de reis vordert. We kregen in Oslo een pasje om te douchen maar op deze camping alleen al een pasje om de ruimte van de toiletten in te komen. Overal hypermoderne scanners etc. Je kunt geld op het pasje laden om gebruik te maken van wasmachine en droger. Hip hoor!

Om 13.00 uur lopen we richting de haven van Strömstad want daar vertrekt de boot naar Kosterhovet NP. We zijn wat vroeg en kijken wat rond in deze leuke stad.  Het is toch alweer 2 km lopen en we zien onderweg allerlei dingen om te bekijken dus vervelend doen we ons niet. De catamaran (HELP!! Toch niet weer een kotsboot??)  brengt ons naar Ekenäs op SydKi Koster Island.  Daar gaan we het Visitor Center Naturum in. Daar leren ze ons meer over de dieren die leven in dit national park. De kinderen mogen zeesterren, krabben en andere dieren aanraken en vasthouden, wat leuk!

dsc2180-m

Vanuit Ekanäs kiezen we voor de wandeling naar Kilesand. Dat ligt een stuk zuidelijker op Syd Koster (Zuidelijke Koster Eiland) en is een mooie wandeling voor vandaag. Omdat we iets later aankwamen dan gepland lijkt deze wandeling helemaal perfect voor vandaag.

dsc2129-m

dsc2163-m

Het is 3 km lopen en daar denken we heel makkelijk over. HA! Totdat we zien waar deze route loopt.  Direct langs het water over de rotsen!!  Goed uitkijken, klimmen en klauteren en zelfs een keer uitglijden in Coco haar geval want de stenen waren toch gladder dan we dachten. We zoeken de uitdaging wel op hoor! We denken dat we tijd zat hebben met 1,5 uur maar omdat we overal de tijd nemen om foto’s te maken, schelpen te zoeken, krabben te vinden en kwallen te signaleren moeten we op een gegeven moment nog doorlopen om de boot te halen.

dsc2189-m  dsc2280-mdsc2193-m

Maar wat een prachtige wandeling! Het laatste gedeelte loopt door het bos en geef meteen weer een heel andere indruk van het eiland. Echt een goede keuze voor deze vakantie, echt een aanrader!

De boot van 17.30 uur is netjes op tijd en brengt ons weer netjes naar Strömstad. Heel vervelend dat precies tegenover de uitgang van de boot ligt restaurant Heat. Thai, Sushi, Grill en Bar………oke dus eigenlijk alles wat ik nodig heb zeg maar.

Ze heeft nog een tafeltje buiten op het terras maar onder de luifel en de heater, helemaal perfect, wat willen we nog meer? Nou….als je het toch vraagt, doe maar een wijntje en een Thaise maaltijd met kip cashew! Smullen!

Zelden zo lekker gegeten bij een Thai in Zweden (niet dat ik wat te vergelijken heb maar toch ;-))

We zitten allen te smullen van onze heerlijke maaltijden. Bomvol, tevreden, relaxt lopen we de laatste 2 km terug naar de camping. Best even een pittig stukje met zo’n volle buik (en wijntje op ;-))

Kids snel in bed, wij kletsen nog wat na over de plannen voor morgen. Het regent al en morgen wordt nog slechte verwacht dus we besluiten maar meteen door te rijden naar Kopenhagen. Als het dan regent dan maar lekker gewoon kilometers maken richting de zon.

Heerlijke zonnige dag achter de rug en genoten van deze omgeving, top!!

Truste!!

xx

Meer foto’s ophttps://dimple1973.smugmug.com/Travel/Noorwegen-2017/

Advertenties

2 gedachtes over “Dag 14. Donderdag 17 Augustus 2017

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s